Månedskassen

Nye og spændende oste hver måned

Månedskassen

Månedens ostekasse

Bliv inspireret til at smage ny og spændende ostetyper du ikke har smagt før. Hver måned sammensætter vi et udvalg af 8 oste som både kan være det nye og spænende samt all time klassikere for inspirerer dig til at prøve nye ting fra ostenes verden.

Du kan sammensætte dine kasser helt som du har lyst til ud fra månedens udvalg. Antallet af oste du skal vælge til dine ostekasse afhænger af om du ønsker at købe en lille, mellem eller stor månedskasse.

Bliv klogere på ugens oste…

Grubelagret
Vesterhavs
ost


Grubelagret Vesterhavsost fra Thise Mejeri er en 30 uger gammel færdigmodnet Vesterhavsost, som er lagret ned i Hjerm Kalkegrube i ca. 3 måneder. Osten bliver blødere, mere sødmefuld med noter af nødder og frugt - og fortsat med fine proteinkrystaller.

Le Maubert Brie

Le Maubert Brie er en skøn hvidskimmels Brie fra Brie provinsen i Frankrig. Smagen er mildere og en anelse mere fast end den kendte Brie De Meaux.  

Comté 10 mdr.

Comté har en pikant, sød, nærmest nøddeagtig smag. Comté er lagret 10 måneder og har en lys, gul, fast ostemasse, som er flot og indbydende. Comté er fantastisk som en snack til en kølig glas vin på terrassen.

Paysan Breton Emmental

Paysan Breton Emmental er et sikkert hit for oste elskere. Lavet med bretonsk mælk i Ploudaniel (Bretagne, Frankrig). Paysan Breton Emmental er en lækker ost, der bedst deles i selskab med andre.

Hollandsk Beemster Vlaskaas

Historisk blev Vlaskaas kun lavet en gang om året for at fejre linhøsten. Det traditionelle måltid 'slitjepap' under høstfesten var frisk multikerne brød med tykke skiver Vlaskaas. I 2004 blev Vlaskaas opskrift opdaget og genoprettet af Beemster. Siden da har Vlaskaas vundet gyldne medaljer rundt om i verden og bliver nu lavet året rundt.

Tomme De Savoie Pochat

Tomme De savoie overflade er dækket af en naturlig grå - og hvidskimmel, som man ikke skal lade sig afskrække af. Osten har en flot lys, gul farve. Smagen er mild, fyldig og en anelse syrlig.

Le Pico

Le Pico er en dejlig lille fransk hvidskimmelost med vasket skorpe. Den er lavet af pasteuriseret gedemælk. Le Pico er hjemtaget fra Rians og er guldvinder ved World Cheese Award i 2018-19.

Spansk fåreost m. rosmarin

Fra den allerførste måned er spansk fåreost med rosmarin lagret, med en belægning af knust rosmarin, så smagen af urter gradvist kan trænge igennem. Ostemassen er lys, konsistensen er fast og tør, smagen er mild med en dejlig eftersmag af rosmarin.

0