Månedskassen

Nye og spændende oste hver måned

Månedskassen

Månedens ostekasse

Bliv inspireret til at smage ny og spændende ostetyper du ikke har smagt før. Hver måned sammensætter vi et udvalg af 8 oste som både kan være det nye og spænende samt all time klassikere for inspirerer dig til at prøve nye ting fra ostenes verden.

Du kan sammensætte dine kasser helt som du har lyst til ud fra månedens udvalg. Antallet af oste du skal vælge til dine ostekasse afhænger af om du ønsker at købe en lille, mellem eller stor månedskasse.

Bliv klogere på ostene…

Æblerøget cheddar

En rigtig engelsk skat. Æblerøget cheddar er en traditionel bondegårds cheddar med en delikat smagfuld smag og en dejlig blød tekstur.  

Cheddar Mexicana 

En god cheddar krydderiet med Spicy Bell, jalapeno og chili. Fantastisk smeltet oven på nachos, i en burger, i en toast eller til bare at nyde som den er.  

Den Hvide Dame 

Afbalanceret fedme og syre, Den Hvide Dame fra Arla Unika bliver fremstillet på Troldhede Mejeri, hvor man har en stolt tradition for skimmeloste. I Den Hvide Dame har man tredoblet mælkens naturlige fedtindhold af fløde. Det løfter osten til 75+, som er et mejeriteknisk udtryk for indholdet af fedt i tørstof. I den færdige ost betyder det et fedtindhold på knap 50%. Den smøragtig ost er balanceret med en sprød, tynd, overflade af hvidskimmel. 
 

Vesterhavsost   

Mælken til Vesterhavsosten kommer fra landmænd, som alle bor helt ude ved Vesterhavet. Osten produceres i Thise, men lagres ved Bovbjerg Fyr, hvor det frådende Vesterhav er nærmeste nabo. Den salte luft der blæses ind på lagret, er med til at give osten sin karakter.  

 Prima Donna 

Prima Donna har sin helt egen smag med noter fra både gouda og parmesan. Et andet kendetegn er de lækre knasende proteinkrystaller, som opstår under lagring. Prima Donna kan nydes som snack, som del af en ostetallerken, men kan også bruges i madlavning. Drys fx flager i en salat eller på en færdigbagt pizza eller riv osten over en portion varm pasta. 

De Fire Søstre 

Gårdosten De Fire Søstre er en hel unik gouda, fremstillet af både ko-, gede- fåre- og bøffelmælk. Smagen er karakterfuld og fyldig og konsistensen er utrolig blød og cremet, den smelter på tungen. De Fire Søstre har lagret på træhylder på gården i mindst en måned. Denne gourmet-ost er perfekt til ethvert ostebord- og til et godt stykke brød. 

Etorki

Etorki fra Basque landet i Frankrig har en tynd rødbrun skorpe mens ostemassen er klar og lysegul. Konsistensens er fast og fyldig. Smagen er mildt præget af fåremælken og eftersmagen er lang og pikant uden at blive skarp. 

Fuldmåneost

Økologisk fast modnet ost, som er produceret ved fuldmåne på Thise Mejeri. Osten er lagret i 6 uger på Bovbjerg ostelager ved Vesterhavet. Derefter lagrer osten videre i kalkgrubberne i Hjerm i ca. 30 uger. Smagen er mild og konsistensens er cremet of knasende.  

0